CAEN 1012 - Prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre
Clasificare: Class conform CAEN Rev.3 (2025)
Secțiune: SECŢIUNEA C - INDUSTRIA PRELUCRĂTOARE
Cod CAEN 1012 – Prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre
Codul CAEN 1012 este esențial pentru firmele și companiile care activează în prelucrarea și conservarea cărnii de pasăre. Acesta acoperă o gamă largă de activități, de la abatorizarea păsărilor, până la producerea de preparate din carne de pasăre. Obținerea autorizației pentru acest cod CAEN este crucială pentru funcționarea legală a afacerii. Află mai multe despre activitățile incluse și cerințele specifice!
Activități incluse
- Abatorizarea păsărilor
- Prelucrarea cărnii de pasăre (tranșare, dezosare)
- Fabricarea de preparate din carne de pasăre (cârnați, pateuri, etc.)
- Conservarea cărnii de pasăre (congelare, uscare, afumare)
- Producerea de subproduse comestibile din pasăre
- Ambalarea și etichetarea cărnii de pasăre și a preparatelor din aceasta
Exemple și aplicabilitate
Acest cod CAEN se aplică firmelor care produc carne de pui proaspătă, congelată sau prelucrată, companiilor care fabrică produse precum piept de pui afumat, cârnați de pasăre sau pate de ficat de pasăre. De asemenea, este relevant pentru abatoarele specializate în sacrificarea păsărilor.
Autorizări și reglementări
- Autorizație sanitar-veterinară pentru unitățile de producție.
- Respectarea normelor HACCP privind siguranța alimentară.
- Etichetarea corectă a produselor, conform legislației în vigoare.
- Obținerea avizelor de mediu, dacă este cazul.
Coduri CAEN asemănătoare
- 1011 - Prelucrarea şi conservarea cărnii (cu excepţia cărnii de pasăre)
- 1013 - Fabricarea produselor din carne (inclusiv carne de pasăre)
- 1085 - Fabricarea de mâncăruri preparate.