CAEN 1011 - Prelucrarea şi conservarea cărnii

Clasificare: Class conform CAEN Rev.3 (2025)

Secțiune: SECŢIUNEA C - INDUSTRIA PRELUCRĂTOARE

Cod CAEN 1011 – Prelucrarea şi conservarea cărnii

Cauți informații despre cod CAEN 1011, care reglementează activitățile de prelucrare și conservare a cărnii? Află totul despre autorizare, firme și companii care operează sub acest cod, plus servicii conexe. Acest cod acoperă o gamă largă de activități, de la abatorizare până la producția de preparate din carne.

Activități incluse

  • Abatorizarea animalelor (bovine, porcine, ovine, etc.)
  • Producția de carne proaspătă, refrigerată sau congelată
  • Prelucrarea cărnii: tranșare, dezosare, feliere
  • Fabricarea de preparate din carne: cârnați, salamuri, pateuri, conserve
  • Topirea grăsimilor animale comestibile
  • Prelucrarea subproduselor de abator

Exemple și aplicabilitate

Companiile care se ocupă cu abatorizarea, procesarea cărnii, producția de mezeluri și conserve, dar și magazinele cu profil alimentar care tranșează și ambalează carne proaspătă pot intra sub incidența acestui cod CAEN. Serviciile de transport frigorific al cărnii și produselor din carne sunt conexe.

Autorizări și reglementări

  • Autorizație sanitar-veterinară de funcționare
  • Respectarea normelor de igienă și siguranță alimentară (HACCP)
  • Respectarea reglementărilor privind etichetarea produselor alimentare

Coduri CAEN asemănătoare

  • 1012 - Prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre
  • 1013 - Fabricarea produselor din carne (inclusiv carne de pasăre)
  • 4632 - Comerţ cu ridicata al cărnii şi produselor din carne